Tésztához:
1 dl tej, 1 pohár natúr joghurt, 1 tojás, 7 dkg cukor, 2 dkg élesztő,
50 dkg finom liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg durvára darált dió, 10 dkg nádcukor, 10 dkg vaj.
sodóhoz:
1 l tej, 10 dkg cukor, 1 vanília puding, 1 tk vanília kivonat, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 tojás sárgája.
A tejet meglangyosítjuk, 1 tk cukorral és élesztővel felfuttatjuk.
Hozzá tesszük a vajat felolvasztva, a tojás, joghurtot,cukrot, lisztet és rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 1 órát kelesztjük langyos helyen letakarva.
Megkelt tésztát evőkanállal golyókká szaggatjuk, langyos olvasztott vajba, majd cukrozott dióba forgatjuk, és egy kivajazott kekszmorzsával beszórt jénai tálba rétegezzük, amíg el nem fogy.órát kelesztjük, ma Még 1/4 órát előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A sodóhoz a tejet megmelegítjük, habverővel állandóan kevergetve a cukrot felolvasztjuk benne és hozzákeverjük a vanília kivonatot. Egy kevés tejjel a pudingport elkeverjük s a felforrt tejhez öntjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és levét. Addig kevergetjük, míg közepesen sürű nem lesz
1. Alaposan ki kell dagasztani. 2. Folpackkal lefedve a duplájára keleszteni meleg helyen. 3. 10-12 részre osztani, gombócolni, 10 percig pihentetni. Én tettem bele áztatott mazs...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, cukrot szórunk bele, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Félretesszük, hogy megkeljen. A tojásokat felütjük, csipetnyi sóval, 2 evőkanál cukorral és a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlapja kalácstészta, így itt is figyelni kell arra, hogy ne legyen forró a tej, szitáljuk át a lisztet, és tartsuk be a kelesztési időket. Formázása viszonylag egyszerű: a tészta f...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű