Piskótalap, (én 4 tojásos vizes piskótát sütöttem és félbevágtam, két azonos méretű tepsibe raktam a krémet elfeleztem és mindkét piskótára ráöntöttem )
Krém
½ l joghurt,
2,5 dl habtejszín,
5 ek cukor,
1 cs. zselatin,
½ kg eper,
kb. 0,5 dl tej
Megtisztítom az epret, megmosom, összedarabolom, egy mély tálba teszem, ráöntöm a joghurtot, cukrot, majd robotgéppel egy kicsit összekeverem. Habbá verem a tejszínt és ezt is a masszához keverem. A zselatint langyos tejben feloldom, majd forralásig melegítem és ezt is a krémhez keverem. Az egészet ráöntöm a piskótára és kb. 6 órára, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe rakni. A tetejét lehet díszíteni zselével.
A tésztához valókat összegyúrjuk. Három részre osztjuk és 3 lapot sütünk A búzadarával és a cukros tejjel tejbegrízt készítünk és hagyjuk teljesen kihűlni A vaníliát a vajjal kik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesLeveles tészta lapok 22 x 33 cm-es tepsi hátán süssünk egy lapot, a sütemény tetejéhez a leveles tésztából, előmelegített sütőben 185 °C hőmérsékleten kb. 10 perc alatt (aranysá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. 2 A kemény habhoz keverjük a tojássárgájákat. 3 A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű