60 dkg csirkemell
15 dkg gomba
2-3 közepes (kemény) paradicsom
20 dkg sajt
15 dkg sonka vagy tarja, a tarjával finomabb
Elkészítés:
A húst enyhén kiverjük, majd mindkét felét alaposan megkenjük mustárral összekevert grill fűszerkeverékkel.
Egy tepsit kibélelünk alufóliával és belehelyezzük a húsokat. Ezeket egyenletesen beborítjuk a megtisztított, apróra vágott gombaszeletekkel. A vékony sonka/tarja szeletekkel letakarjuk a gombát és erre karikázzuk rá a paradicsomot. Ha mindezzel megvagyunk, vékony sajtszelet a tetejére (ha sok a sajt, leszalad, de fólián fincsire megsül) és lefedjük fóliával. 20 percig sütjük és kész.
A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a combokat bedörzsöljük vele. Egy mikrózható edénybe 5 percre a mikróba tesszük, majd kihűtjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. (A mikrózá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat el...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA húsokat le tisztítom, majd folyó víz alatt le mosom konyha készre, és felrakom főni simán vízben, hozzá öntöm az olajat, sót, borsot, vegetát, és azzal együtt főzöm 25-percig, fe...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: Könnyűfiléket szeleteljük. sózzuk és állni hagyjuk. A lisztet a tojással sóval borssal simára keverjük. A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük és a tojásos masszához keverjük. A filé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű