menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros máj hagymakarikával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg borjú máj, lehet csirke máj is
2 dl tejszín
Használtunk még:
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
só, bors
mustár
fokhagymakrém


Elkészítés:


Azzal kezdem, hogy a hagymafejeket nagyon vékonyan felkarikázom, gyűrűire szedem, majd megszórom a liszttel, és nagyon forró, bő olajban kisütöm. Pár perc elteltével, ha már minden karika szép aranysárga, szűrőlapáttal kiveszem egy itatós papírra, enyhén megsózom és félre teszem.
A borjúmájat 0,5-1 centis szeletekre vágom, enyhén megszórom borssal, majd mindegyiket megkenem alaposan mustárral és hogy a másik felüket ne kelljen újra bekenni, a szeleteket egymásra teszem.
Egy közepes méretű serpenyőbe olajat hevítek és már teszem is bele a májszeleteket. Pár perc múlva megfordítom őket. Mikor oldalanként pirultak 2 percet, el is készültek, így a májszeleteket is kiveszem a hagyma mellé
. Az üresen maradt serpenyőbe nyomok úgy 2-3 evőkanál mustárt, 1-2 evőkanálnyi fokhagymakrémet, ezután a mártásalapot megsózom - hiszen a máj nem kapott sót -, végül a serpenyőbe kerül a tejszín is. Az egészet alaposan összekeverem, pár perc alatt összeforralom, és már kész is a mártás.
Tálaláskor tányérra teszem a hagymakarikákat, mellé helyezem a máj szeleteket, meglocsolom a mártással és már ehetünk is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsó - füstölt szalonnával
Lecsó - füstölt szalonnával

A paprikát, paradicsomot tetszés szerint felszeleteljük /én hosszában ketté szoktam csak vágni/, az egyik hagymát karikára, a másikat kockára vágjuk. A füstölt szalonnát kockára v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar juhtúrós puliszka
juhtúrós puliszka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns pulykacomb csíkok
Pikáns pulykacomb csíkok

A hozzávalókat, megmossuk, felaprítjuk, vagy felkockázzuk, kinek hogy tetszik. A pulykacombot vékony csíkokra vágjuk. Wokban felhevítjük a zsiradékot, beledobáljuk a zöldfűszereke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Provence-i karaj
Provence-i karaj

Először is melegítsd be a sütőt 160 fokra és készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd fél-egy cm-es szeletekre a karajt, keresztben félbe majd hosszában négybe 8 db sárga...

Elkészítési idő: 1.1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk