menu

Családireceptkönyv.hu

Szatymazi őszibarackbefőtt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



eltenni való szatymazi őszibarack
kristálycukor
szegfűszeg
ivóvíz

Elkészítés:


A befőttet érett, de még nem puha (hámozható) szatymazi őszibarackból készítjük, ami lehet fehér, vagy sárga húsú (korábban a magvaváló fehér húsú Mariska fajtából készítették).
A meghámozott és kimagozott barackokat felnégyeljük és megtöltjük vele az előkészített 0,75 literes befőttesüvegeket, majd minden üvegbe három (3) evőkanál kristálycukrot, és 1-2 db szegfűszeget teszünk a barackra. Az így telített üvegbe annyi vizet öntünk, hogy ellepje a barackokat, majd egy csavaros fém tetővel lezárjuk az üvegeket. Ezután egy nagyobb lábasba tesszük a lezárt üvegeket, amelynek az aljára újságpapírt helyezünk, hogy az üveg ne érintkezzen a lábos aljával. Majd körülbelül félig töltjük a lábost vízzel. Az üvegek tetejét egy konyharuhával letakarjuk és lassú tűzön, mintegy ¾ órán keresztül állandó hőfokon folyamatosan (gyöngyözésig) hevítjük a befőtteket. Időnként emeljük fel a konyharuhát és nézzük meg az üvegben a levet, mert ha látjuk, hogy elkezdett gyöngyözni, azonnal zárjuk le a tüzet és tegyük át száraz dunsztba a befőtteket, abban hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi ketchup, ahogy én szeretem
Házi ketchup, ahogy én szeretem

Kockára vágom a paradicsomot, felszeletelem a paprikát, felaprítom a hagymát, fokhagymát és beleteszek mindent egy lábasba, a sóval, borssal, szegfűszeggel, babérlevéllel, cukorr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 kompót készítésének aranyszabályai
kompót készítésének aranyszabályai

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Teszt 1
Teszt 1

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Birs lekvár.
Birs lekvár.

A birseket jól megmossuk, nagy késsel feldaraboljuk, előbb félbe, negyedbe, stb. Csak a hibás részeket, kukacos magházakat vágjuk ki, Annyi vízzel tesszük fel főni, hogy csak pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk