50 dkg fodros nagykocka tészta
30 dkg sonka
1 nagy pohár tejföl
só
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, és pici olajon pár perc alatt szép pirosra sütjük. A tejfölt simára kikeverjük. A tésztát, a tejfölt és a sonkát összekeverjük.
Egy jénai tálba öntjük, és 220 fokos sütőben szép barnára összesütjük. Sütés után kockákra vágva tálaljuk.
Szokásos módon megfőzzük a tésztát. Leöblítjük hideg vízzel és ráöntjük az olíva olajat. Lazacot kockára vágjuk. Fűszerezzük és megpirítjuk. Baconnel is ugyanígy járunk el. Fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tojásokkal és a sóval alaposan összedolgozzuk. Hozzá adagoljuk apránként a búzadarát, és szépen összekeverjük. Utána letesszük pihenni, hogy a búzadara megdagadjon benne,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. 2. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. 3. A forrásban lévő vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű