2 kisebb cukkini
6-8 db kisebb újkrumpli
2 fej hagyma
1 db nagyobb paradicsom
pár csík húsos szalonna, fél szál kolbász (opcionális)
kevés olaj
só, bors
1 ek fűszerpaprika
ázsiai fűszerek (felturbózni az ízeket - opcionális)
pár levél zsálya (opcionális)
2-3 dl víz
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. (Ekkor kerülhet bele a szalonna és/vagy kolbász is.)Tegyük bele a félbe vagy negyedbe vágott kis újkrumplikat és a felkockázott paradicsomot is. Szórjuk meg a fűszerpaprikával, valamint ha van otthon és szeretjük, akkor 1 evőkanál koreai BBQ szószt, egy evőkanálnyi édes chili szószt, és ha még a csípős ízt is szeretjük, akkor egy jó adag Sriracha-t. Keverjük jó össze, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp csak ellepje.Ha már felforrt, vegyük takarékra a lángot, és hagyjuk, hogy lesüljön a szaft, legyen sűrű,krémes mire megfő a krumpli. A zsályát a tetejére szórtam, így mikor tálaltam, belekeveredett és isteni zamatot kölcsönzött az ételnek ez a pár levél zöldfűszer.
A tojásokat a tejjel és egy kevés sóval és borssal habosra verjük, majd a serpenyőben megolvasztott vajhoz adjuk. A palacsintához hasonlóan hagyjuk a tojást egyenletesen szétfolyni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májról az szívet szedjük le, majd vágjuk falatnyi darabokra. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot, tegyük bele a félbevágott és fél karikára vágott hagymát, a kis darab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű