menu

Családireceptkönyv.hu

Pikáns karfiolrózsák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 fej karfiol
2-3 ek. (Sriracha) csípős szósz
1-2 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
1 dl paradicsomlé
só, bors
fél csomag koriander/petrezselyem
1 csipet szezámmag (opcionális)

Elkészítés:




Pikáns karfiolrózsák
2016. augusztus 25. - Heni süt neked

Szeretem a karfiolt. Leginkább a sokféle felhasználási módja miatt. Például az is nagyon tetszik benne, ahogy egy egyszerű zöldségételt is úgy lehet elkészíteni belőle, hogy egyik húsevő ismerősöm sem hiányolja belőle a húst. Pikáns, kissé csípős, sült, de szaftos étel ez, ami teljesen elcsábít.

csipos_karfiolrozsak_1.jpg

Elkészítése:

1 fej karfiol
2-3 ek. (Sriracha) csípős szósz
1-2 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
1 dl paradicsomlé
só, bors
fél csomag koriander/petrezselyem
1 csipet szezámmag (opcionális)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Szedjük rózsáira a karfiolt és sós vízben főzzük elő. Ez leginkább azt jelenti, hogy félkeményre főzzük, semmiképp NE teljesen puhára! Ha elkészült, egy szűrőkanállal emeljük ki a vízből (így nem törik össze, míg ha leöntjük a vizet róla, esélyes, hogy törni fog), és helyezzük egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba. Egy keverőtálban keverjük alaposan össze a csípős szószt, a paradicsomlevet, 2-3 ek. olívaolajat, sót, borsot. Öntsük a karfiolrózsák tetejére a fűszeres szószt, és sózzuk meg egy picit a tetejét.

Tegyük be a sütőbe és 25-30 percig süssük, míg a teteje kissé megpirul. Tálaláskor szórjuk meg a korianderrel (vagy petrezselyemmel) és a szezámmaggal.

Ha valaki szereti a pikáns dolgokat egy kevés lime levével is megöntözheti a tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kitűnő önálló étel, de tökéletes kiegészítője egy vendégváró vacsorának, vagy finom halételeknek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós hagymakarika (Sóbors)
Ropogós hagymakarika (Sóbors)

A hagymákat pucoljuk meg és vágjunk belőlük vastagabb szeleteket, majd szedjük szét őket karikákra, hogy a bundázásnál erre már ne legyen gondunk. Fogjunk egy tálat, tegyünk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos napraforgó
Spenótos napraforgó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricaprósza
Kukoricaprósza

A kukoricalisztet forró tejjel leforrázzuk. Kevés cukrot, sót, vaníliás cukrot, olvasztott vajat teszünk bele. Jól kikeverjük és papírral bélelt tepsibe öntjük. Lassan átsütjük. Ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt sárgarépa
Párolt sárgarépa

A megtisztított répát egy kevéske vízzel, lefedve tedd a sütőbe. Lassú tűzön kezdd el párolni. Várj, míg a répa teljesen megpuhul.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk