Két kg-krumpli, 1-fej hagyma, só, 1-evő kanál zsír-vagy 1-deci olaj!
A krumplit meghámozom, felkockázom, jól megmosom, és felrakom bő vízben főni, sóval, jó puhára főzöm, amíg fő, addig megdinsztelem a felszeletelt hagymát, megfőtt a krumpli leszűröm, hagyma mentesen rá öntöm a zsírt, jól összetöröm krumpli törővel, és a hagyma szeleteket a krumpli tetejére halmozom! 30-perc alatt kész, tálalható!
Krumpli pucolás előtt felrakom a vizet, és így időt nyerek azzal, hogy hamarabb kész vagyok! ( Én sárga krumplit szoktam venni, mert az nagyon jó és finom! Fontos, hogy mindig jó alapanyagokból főzzünk, mert csak akkor érjük el, a kívánt finomságokat! ( A jó alapanyag, a finom ételek titka!!!! ) Mindig igyekezzünk abba, hogy Bio termékeket vásároljunk. Őstermelőktől, és ne,,, ömlesztett áruból, dohos, penészes, friss legyen!
Megpirítjuk a hagymákat (illatozásig) majd rárakjuk a zöldségfélét. Készítettem már cékla-édesburiból, ekkor előbb a céklát pároljuk és később tesszük rá az édesburgonyát. Fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A közepes új krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 millimét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet forralunk. A tojásfehérje rudat 1 egész tojással és a zsíradékkal összeturmixoljuk. Kiszedtem a turmixból és elkevertem a nyílgyökérliszttel. Beleszaggatom a forró vízbe, a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű