menu

Családireceptkönyv.hu

Szabolcsi töltött káposzta savanyú levélben


Írta:

Elk. idő: 50-perc
Adag: 15-20-részé /fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2-kg-sertés dagadó, 15-dk füstölt szalonna, két fej hagyma, teás kanál bors, kávés kanál paprika, 5-deci olaj, vagy 6-evő-kanál zsír, esetleg csili paprika is, só, ízlés szerint, 80-dk-finom fajta rizs, 30-dk szálas káposzta, két fej savanyú káposzta!!

Elkészítés:


A húst egészben lemosom, és húsvágó deszkán apróra összevágom, a szalonnát apróra felkockázom, a hagymát is jó apró kockára, és hozzá adom a fűszerekkel együtt, rizsát megmosom, hozzá adom a húshoz, az olajat is, majd sózom, és az egészet összegyúrom készre! A káposztát levelekre szedem, levágom a közepéről vastag részét, jól megmosom, és tetszőlegesen tépegetem, hogy csinos töltelékeket készítsek! Nagy fazékba a szálas káposztát bele rakom, és sorjában belehelyezem a töltelékeket, majd felöntöm vízzel annyira, hogy jól el lepje, fedő alá rakom, és főzöm közepes láng alatt, 100-percig! Tejföllel lehet tálalni! Ebből a mennyiségből, kb-110-db töltelék készül!

Trükkök, tippek, praktikák:


A húsvágással ha ügyeskedem, és vizet forralok előre amivel felöntöm a káposztát, akkor 20-percet nyerek a készítésével, 140-perc alatt az egészet készre főzöm, amikor felfő, akkor teszem közepes láng alá, nem lesz túl színes ez a káposzta, de pont ezért nagyon finom!

Szabolcsi töltött káposzta savanyú levélben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Császárszelet
Császárszelet

A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Fasírt egybesütve tojással
Fasírt egybesütve tojással

A húsos fogások egyik legjobbja! Kiadós étel, amivel alig van munka! Az előbbiekben ismertetett mennyiségből és módon készítjük a vagdalt húst. A lisztezett vagy morzsázott d...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és egy szűrőben állni hagyjuk. Közben a hússzeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk, egyenként lisztbe forgatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Gombás-tejszínes karaj
Karaj - Gombás-tejszínes karaj

1. A karajszeleteket enyhén besózzuk, majd olívaolaj felén mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen pirosra sütjük. 2. Leszedjük tányérra és félretesszük. 3. A visszamara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk