menu

Családireceptkönyv.hu

Alföldi véres hurka - OK


Írta:

Adag: 3 kg hurkához
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só

Elkészítés:


1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk.

2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi.

3. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt ledaráljuk.

4. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk.

5. A zsemlés masszával jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a friss vért és hozzáadjuk a fűszereket.

6. Az így nyert masszát betöltjük a hurkabélbe és 90 fokos vízben 30 percig abáljuk.

7. Az így készített hurka néhány napig őrzi finomságát, de fagyasztóban sem tanácsos az egy hónapon túl történő tartósítása.

Alföldi véres hurka - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Füstölés páclé
Füstölés páclé

Össze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májas
Májas

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Mustárleves véreshurkával
Mustárleves véreshurkával

Igazán pikáns levesrecept ez, amúgy a mustár és a hurka nem állnak túl távol egymástól. Ez adta az alapötletet. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így! A mustárt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbász
Kolbász

A fokhagymát a vízben áztazva keverük az anyaghoz két háromször alaposan össze dagasztjuk töltés előtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk