menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves kolbásszal


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg száraz bab, 3 szál sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1 zeller gumó, zeller zöld, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 ek pirospaprika, 1 szál paraszt kolbász, őrölt bors, ételízesítő

betéthez: 1 db tojás, 15 dkg finomliszt, só

Elkészítés:


1. A babot előző nap beáztatjuk.

2. A hagymákat apróra vágjuk.

3. A szalonnát felkockázzuk.

4. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk.

5. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

6. A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk.

7. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel.

8. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük.

9. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük.

10. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.

Bableves kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


Zlatnik Zsuzso
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tüzes csirkeleves
Tüzes csirkeleves

A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és fe...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát o...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levesbetét: Daragaluska
Levesbetét: Daragaluska

A tojást a darával összekeverjük.Sózzuk Nagyon laza legyen,mert pihentetés közben dagad. Ha eleve keményre csináljuk,nem v. nehezen fő meg. A vegetás levest feltesszük főni és e...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás Csipetkével
Babgulyás Csipetkével

Forró zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, rajta megfuttatom a fokhagymát és a köményt, a marhahúst ráteszem, pár percig dinsztelem, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzom, megs...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk