1/2 kg száraz bab, 3 szál sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1 zeller gumó, zeller zöld, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 ek pirospaprika, 1 szál paraszt kolbász, őrölt bors, ételízesítő
betéthez: 1 db tojás, 15 dkg finomliszt, só
1. A babot előző nap beáztatjuk.
2. A hagymákat apróra vágjuk.
3. A szalonnát felkockázzuk.
4. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk.
5. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.
6. A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk.
7. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel.
8. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük.
9. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük.
10. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.
A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és fe...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát o...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tojást a darával összekeverjük.Sózzuk Nagyon laza legyen,mert pihentetés közben dagad. Ha eleve keményre csináljuk,nem v. nehezen fő meg. A vegetás levest feltesszük főni és e...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűForró zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, rajta megfuttatom a fokhagymát és a köményt, a marhahúst ráteszem, pár percig dinsztelem, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzom, megs...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes