menu

Családireceptkönyv.hu

Bagelkenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 tk só, 1 ek cukor, 1,2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 3 dl langyos víz-tej keveréke

továbbá: 1 liter víz, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, szezámmag, olaj

Elkészítés:


1. A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk.

2. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot.

3. Belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk így, ezalatt felfut.

4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

5. Lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.

6. Lisztezett deszkára borítjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük. letakarva pihentetjük 20 percet.

7. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a vizet felforraljuk a hozzávalókkal.

8. A sütőtálat kikenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal.

9. A pihentetett tésztákat kissé meglapogatjuk ,egyesével kifőzzük a lúgos vízben. Oldalanként fél-fél percig.

10. Szűrőkanállal kiszedjük, a sütőformába rakjuk a korongokat állítva egymás mellé.

11. Tetejét és a korongok között is alaposan megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.

12. Előmelegített sütőben sütjük 40 percig, vagy amíg szép barnára nem sül.

13. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Bagelkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás kenyér
Fokhagymás kenyér

A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, a fokhagymát belereszeljük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Boros Vali kenyere
Boros Vali kenyere

másnap adok hozzá 60 dkg liszt bl80 2 dkg só 2 dkg élesztő 3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres kovászos kenyér tritikálé liszttel
Fűszeres kovászos kenyér tritikálé liszttel

Az előző sütés óta etetés nélkül a hűtőben tartott 5 dkg "kovászvekker"-t elkeverjük 5 dkg vízzel és 5 dkg tritikálé liszttel és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap hozzákeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Paleo paraszt kenyér
Paleo paraszt kenyér

A tojásokat elkeverem a vízzel majd belekeverem a száraz anyagokat. Az eredeti recept szerint kézzel gyúrjuk, de én az egészet fakanállal összekeverem, néhány percig állni hagyom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk