menu

Családireceptkönyv.hu

Barackdzsem - OK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg barack, 2 és 1/4 kg cukor

Elkészítés:


1. A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk.

2. Ezután lemérjük.

3. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízzel gyöngyöző szirupot főzünk, amit habjától állandóan letisztítunk.

4. Ha a szirup "homokosodni" kezd, beletesszük a barackot, és addig főzzük, míg a habját el nem főtte.

5. Forrón üvegekbe rakjuk, kis ideig hűlni hagyjuk, majd lekötjük, s a forrástól számítva 10 percig gőzöljük.

Barackdzsem - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Birsalmasajt***
Birsalmasajt***

A birsalmából a rosszat ki kell vágni és héjastól és magházastól fel kell tenni főzni. Annyi víz kell, hogy ellepje. Amikor megfőtt puhára, le kell szűrni, és kilógrammonként 80-10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Alma dzsem**
Alma dzsem**

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk. Egy rozsdamentes lábosba lerétegezzük a cukorral. Lényeges, hogy cukor legyen legfelül. Lefedve 20-24 órát hagyjuk, hogy levet engedjen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekvár sütőben
Szilvalekvár sütőben

-Szilvát megmossuk ,kimagozzuk nagy lyukú darálón ledaráljuk ( igy krémeseb) -tepsit körbe kenjük az ecettel ,belehelyezzük a ledarált szilvát -rászórjuk a cukrot ,összekeverjü...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk