fél kg burgonya, 3-4 ek liszt, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 kk só, néhány szál petrezselyem, a sütéshez: olaj, vegeta
1. A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
2. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű palacsintatésztát készítünk.
3. A burgonyaszeleteket először lisztbe, majd palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
A karfiolt megtisztítjuk és nyersen ledaráljuk, majd a zsiradékon megpirítjuk. Kiváló, egészséges és nagyon egyszerű köret.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát nem hámozzuk meg, csupán jó alaposan megmossuk. A csúnyább részeket a héjából lekapargáljuk, majd újra átmossuk. Ezután cikkekre vágjuk, majd kivajazott tepsibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben a szalonnát és a hagymát lepirítjuk. Majd összekeverjük a burgonyával, sózzuk, borsozzuk, berakjuk előmelegített sütőbe. 230 fokon kb 30 pe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, áttörjük. A hozzávalókat tálba tesszük, jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk, melyeket zsemlemorzsában megforgatunk. Forró olajban p...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes