30 dkg krumpli (héjában megfőzve, majd meghámozva és lereszelve), 10 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek vaj, só, zöldpertezselyem
panírozás: tojás és zsemlemorzsa
1. A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk.
2. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle és hosszúkás darabokra felvágjuk.
3. Végül a rudacskákat tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.
• A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből. • Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”. • M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is a brokkolit megtisztítottam leveleitől,megmostam,rózsáira szedtem és lereszeltem nagy lyukú reszelőn.Nekem vagy egy elektromos daráló többféle betéttel és azzal pikk-pak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: 90 perc. Elkészítés menete: A krumplikat mosd meg jó alaposan, a legalkalmasabb eszköz erre a feladatra a dörzsi felületű szivacs, azzal elég alapos munká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű