menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg megtisztított burgonya, 5 dkg zsír, 2 dkg liszt, ½ fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, ¼ zeller, ¼ karalábé, 1 tk paprika, só

Elkészítés:


1. Olvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vagdalt hagymát, a karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, illetve a szeletelt zellert és karalábét.

2. Megintjük egy ek liszttel, kis idő múlva pirospaprikával, majd felengedjük 1 ½ l vízzel.

3. Ha felforr, beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát.

4. Puhára főzzük, sóval kellően ízesítve tálaljuk.

5. Ízlés szerint kolbászt vagy más füstölt húsfélét is főzhetünk bele.

Burgonyaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy jó nagy lábosban...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyömbére répakrémleves FJ
Gyömbére répakrémleves FJ

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves
Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves

Kókuszolajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadtam a friss reszelt gyömbért, az apróra vágott sárgarépát, felöntöttem vízzel (ha van csirkeleves, az még jobb),...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkezúzás leves - galuskával
Csirkezúzás leves - galuskával

A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk