30 dkg megtisztított burgonya, 5 dkg zsír, 2 dkg liszt, ½ fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, ¼ zeller, ¼ karalábé, 1 tk paprika, só
1. Olvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vagdalt hagymát, a karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, illetve a szeletelt zellert és karalábét.
2. Megintjük egy ek liszttel, kis idő múlva pirospaprikával, majd felengedjük 1 ½ l vízzel.
3. Ha felforr, beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát.
4. Puhára főzzük, sóval kellően ízesítve tálaljuk.
5. Ízlés szerint kolbászt vagy más füstölt húsfélét is főzhetünk bele.
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy jó nagy lábosban...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKókuszolajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadtam a friss reszelt gyömbért, az apróra vágott sárgarépát, felöntöttem vízzel (ha van csirkeleves, az még jobb),...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű