50 dkg burgonya, 50 dkg hagyma, kevés só, 1 ek vaj, 2,5 dl tej, 2 tojássárgája
1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz.
2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük.
3. A vajat, a tojássárgáját hozzákeverjük, a forró tejet hozzáadjuk, és az egészet jól átkeverjük.
Marhasült mellé illik
1. A hasábburgonyát szilikonpapírral fedett sütőlemezre borítjuk, és egyenletesen elterítjük. 2. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a hasábburgonyát. 3. K...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk. Enyhén sós vízben, 8-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal, a fűszerpapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe tedd bele a krumplit héjastul. Öntsd fel hideg vízzel és tedd fel főni. Petrezselymet aprítsd fel. Ellenőrizd a krumplit pl. egy hústűvel. Válassz ki egy nagyobb darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert és a burgonyát meghámozzuk, és közel azonos méretű kockákra vágjuk. Sós vízben 10 perc alatt félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén meghámozott és felkockázott alm...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű