1 kg burgonya, 2 dkg vaj, 3 tojás sárgája, kevés só, őrölt bors, csipet őrölt szerecsendió
panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa
sütéshez: olaj
1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük.
2. Forrón áttörjük, kis darab vajat belemorzsolunk, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
3. A tojások sárgáját még forrón hozzáadjuk.
4. Gyorsan gyúrjuk, hogy a massza ne hűljön ki.
5. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kis, hüvelykujjnyi kroketteket formálunk.
6. Bepanírozzuk, bő, forró olajban kisütjük.
7. Mindig frissen készítjük.
8. Mártásokkal tálaljuk.
A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben pirítsd át őket, ezt megteheted serpenyőben is a tűzhelyen, de jobban jársz a sütővel. Amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-1,5 nagy fej fokhagymát gerezdjeire szedek és mindenféle hámozási procedúra nélkül egy széles pengéjű késsel megroppantom a gerezdeket. Az alaposan lesuvickolt céklát nagyobb, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat lobogó vízben héjastul megfőzzük. Kivéve levágjuk a hosszabb oldal harmadát, ezekről leszedjük a héjat, összetörjük. Mélyedést kaparunk a krumpliba, ezt is az előzőekh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://alomizvilag.cafeblog.hu/2015/03/30/tepsiben-sult-zoldsegek/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű