cékla, kilogrammonként 5 gerezd fokhagyma, 1 mk őrölt köménymag, 1 tormagyökér, ízlés szerint ecet, cukor só
1. A céklákat kefével jól lesikálom és a kuktafazékra tett betéten, 3 dl vízben puhára párolom.
2. Még melegen meghámozom és lereszelem.
3. Soronként üvegekbe teszem a tisztított, lereszelt tormával, szálkásra vágott, tisztított fokhagymagerezddel, majd leöntöm a közben elkészített forró, köményes - sós - ecetes - cukros salátalével.
4. Az üvegeket azonnal lekötöm, és száraz gőzben hagyom kihűlni.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárra...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba a tojásokat beleütjük, hozzáadjuk a tejfölt, sót, őrölt borsot, az összezúzott fokhagymát és jól összekeverjük. A kenyér szeleteket félbe vágjuk, majd egyenként a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot tésztaszűrőre tesszük, leöntjük forró vízzel, majd azonnal – hideg vízzel. Lehúzzuk a héját. A megtisztított paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű