75 dkg liszt, 2 tojás, 4 dl tej, 4 dkg élesztő, 2 kk só
töltelék: finetti , csoki vagy mogyorókrém krém, rahat, bármilyen töltelék, virsli
1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, és a tésztát összedolgozzuk.
2. Nem kelesztjük.
3. Lisztezett deszkán 8 gombócot készítünk és mindenik gombócot lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk.
4. 7 tésztát megkenünk margarinnal, (egy margarint hét részre vágunk, szobahőmérsékletűre melegítjük, hogy kenhetőbb legyen) egymásra rakjuk, és a nyolcadikkal beborítjuk.
5. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. (minél vékonyabbra nyújtjuk, annál szebbek lesznek a kiflik).
6. Aztán 32 fele vágjuk, átlósan, negyedenként 8 db hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele.
7. Tölteléknek lehet édes vagy sós.
8. Tetejét megkenjük felvert tojással a sósat megszórjuk szezám maggal.
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztát bedagasztjuk. Ha kemény, kevés tejjel lazítjuk, majd duplájára kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket: tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben feloldom az élesztőt. A hozzávalókat a robotgép dagasztókarjával összedolgozom, ha száraz, akkor hozzáadom a maradék fél dl tejet. Nejlonnal fedve hűtőbe teszem legaláb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos víz és tej keverékébe öntjük az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pár percig. A liszthez vegyítjük a sót, cukrot, hozzáadjuk az egész tojást, az olvasztott vajat, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom. Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes