1,5 kg paprika, 1,5 kg káposzta, 1,5 kg uborka, 1 kg hagyma, 30 dkg cukor, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg só, 3 dl 20%-os ecet, 1 púpozott tk szalicil
1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, összekeverjük.
2. Hordóba töltjük, saját levében hagyjuk.
3. Víz nem kell hozzá.
A zöldségeket megtisztítjuk és fel szeleteljük. Össze keverjük az ízesítő anyagokkal, és 1 napig állni hagyjuk. Üvegekbe jól tömörítve helyezzük, a tetejére a levét rá öntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 db 720-as üveg lett belőle. 80/30 a gépben. /85/25 is elég lehet, ha valaki roppanósabban szereti/ Hűtőben is sokáig eltartható, én Befőzőautomatában tartósítom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat megtisztítom,megmosom a közepénél egy bevágást csinálok.A burgonyát is megpucolom amit vékony karikákra felszeletelek.Az üveg aljára bele rakom a karikázott burgonya f...
Elkészítési idő: 30 perc +érési Nehézség: NehézMosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított fokhagymagerezdeket. A kapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű