menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés-gombás gulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell, 50 dkg csiperke gomba, 1 marék szárított vargánya, 50 dkg tisztított burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 zöld paprika, 1 paradicsom, fűszerpaprika, őrölt bors, só, petrezselyemzöld, olaj

Elkészítés:


1. A szárított gombát vízbe rakjuk.

2. A csirkemellet megmossuk és kockára vágjuk.

3. Egy edénybe, ha otthon főzzük olajat hevítünk, rárakjuk a karikára vágott hagymát és üvegesre fonnyasztjuk.

4. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk paprikával és felöntjük kevés vízzel, ízesítjük sóval és borssal.

5. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a hús már majdnem puha.

6. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a kockára vágott burgonyát.

7. Fedő alatt addig főzzük, amíg megpuhul a burgonya, majd végül beleszórjuk a szárított gombát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Csirkés-gombás gulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Friss tavaszi zöldségleves
Friss tavaszi zöldségleves

Megdinsztelem kacsazsíron,tyúkzsíron a zöldségeket. Felengedem vízzel,beleteszek 1 ek. sót. Az összekötözött zöldség zöldet. Amikor a zöldségek megfőttek beleszaggatom az előre elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Sárgarépa krémleves chorizoval
Sárgarépa krémleves chorizoval

Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. A meghámozott sárgarépát kockázzuk fel. Forrósítsuk fel a margarint egy lábosban, majd pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Adjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dorottya
Toszkán paradicsomleves
Toszkán paradicsomleves

A koktélparadicsomokat félbevágva 6 zúzott fokhagymával meglocsoltam olívaolajjal, beleforgattam az oregánoba és 180 fokon negyed órát sütöttem. Közben széttépkedtem a bagettet. E...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
ORJALEVES A disznótorok elmaradhatatlan fogása.
ORJALEVES A disznótorok elmaradhatatlan fogása.

Elkészítés: A csontokat megmostad engedd fel vízzel, hogy ellepje, forrald fel és önts le róla. Egy újabb öblítés és most már a végleges főzővízzel való felengedés, sózás követk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk