tésztához: 6 tojás, 8 ek liszt, 6 ek cukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 1 tk vaj, 1 cs sütőpor, habhoz: 6 dl növényi habtejszín, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 3 cs habfix, 10 dkg étcsokoládé, 2 ekporcukor
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át.
2. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.
1. A krémhez a vajat habosra kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot. 2. A piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint másfél dl vízben beáztatjuk. A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet összekeverjük, folyamatosan keverve megfőzzük,langyosra hűtjük, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEz a mennyiség egy nagy gáztepsibe való, az enyém 36×27 cm. A 6 tojás fehérjét felverjük habnak, az 1 dl vízbe beletesszük a cukrot és szirupot főzünk belőle. Amikor a hab már k...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA tortakrémhez a tehéntúrót áttörjük, és összekeverjük a kefírrel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot is hozzáadjuk, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű