menu

Családireceptkönyv.hu

Csülkös bableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 füstölt csülök, 30 dkg fehérbab, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, késhegynyi pirospaprika, só, petrezselyem

csipetke: 10 deka liszt és egy tojás, pici só

Elkészítés:


1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt.

2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm.

3. Amikor félig puha mehet bele a bab, a zöldségek és a karikára vágott füstölt kolbász.. Puhára főzöm őket.

4. A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe.

5. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest.

6. A csülköt kiszedem és falatnyi darabokra vágva visszateszem a levesbe.

7. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Aki szereti tálaláskor tehet bele tejfölt is.

Csülkös bableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

10 literes fazékban odateszem főni a tyúkot, fűszereket. 1 óra főzés után beleteszem a zöldséget, majd még 1 óráig lassan, petyegve főzöm.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Jókai bableves
Jókai bableves

A babot előző nap megmossuk, majd beáztatjuk. A babot egy fej hagymával és a felkockázott sonkával majdnem készre főzzük a sonkalében és a bab áztatóvizében. Ha nincs sonkalev...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sárgarépa leves
Sárgarépa leves

A finomra vágott hagymát pirítsd le kevés olajon, add hozzá a zúzott fokhagymát és a gyömbért, majd ebbe az alapba forgasd bele az aprított zöldségeket, és tedd hozzá a leveskockát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk