30 dkg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt sonka, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg tarhonya, 1 vöröshagyma, 2 kk pirospaprika, kevés olaj, őrölt bors, babérlevél, őrölt kömény, 2 dl tejföl
1. A káposztát kicsit összevágjuk, a sonkát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rádobjuk a sonkát és kicsit együtt pirítjuk.
2. Majd mehet bele a káposzta, azzal is kicsit pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, befűszerezzük.
3. Félidőben mehet bele a kolbász is, meg a tarhonya és puhára főzzük.
4. Amikor kész, 2 dl tejföllel behabarjuk, liszt nem kell bele.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel el...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldséget répát zsiradékon megpárolom, majd teszek bele egy kevés lisztet és egy kicsit pirítom vele, félreveszem a tűzről és adok hozzá apróra vágott petrezselymet kevés őrölt p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját. Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Közepes