1 kg ponty, harcsa, törpeharcsa, 2 fej hagyma, édes és csípős házipaprika
1. A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le.
2. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje.
3. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felét. Csak rázogatva főzöm, sohasem keverem.
4. A főzés vége felé beleteszem a tejet és az ikrát, majd a paprika maradékát.
A lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinomra vágott hagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, kevés ideig együtt pirítjuk, majd beszórjuk a liszttel, és felengedjük a húslevessel. A hagymákat puhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbót és a póréhagymát megpucolom, megmosom, majd a hagymát felkarikázom. A bacon szalonna felét felaprítom. 2 evőkanál olajba a szalonnát beleteszem és átpirítom, majd hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1: A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! 2: Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. 3: Ha a liszt sima és felhabzott, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű