menu

Családireceptkönyv.hu

Ételízesítő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, vöröshagyma, 10 dkg só/kg

Elkészítés:


1. Egyenlő mennyiségű sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét és vöröshagymát (ez lehet kevesebb is) jól megmosva, megtisztítva apróra vágunk, és nagyon kevés vízben vagy gőzben egészen puhára párolunk, majd átdarálunk (elturmixolunk).

2. Minden kg zöldségpéphez 10 dkg sót keverünk.

3. A pépet néhány percig forraljuk, majd kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük és 20-25 percig gőzöljük.

Ételízesítő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Fűszerkeverékek, gyorspácok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sültcsirke fűszerkeverék
Sültcsirke fűszerkeverék

1. A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm (lehet, kávédarálóban is megőrölni). 2. Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Joghurtos gyömbéres marinád
Joghurtos gyömbéres marinád

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Petrezselyemzöld sóban
Petrezselyemzöld sóban

1. A megmosott levelet apróra vágjuk, sóval elkeverjük (5 evőkanálnyi zöldhöz 1 evőkanálnyi sót adjunk), kis üvegekbe szorosan betömjük, a tetejére is sót hintünk, lekötjük és hűvö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Saját vegetám
Saját vegetám

Mindent megtísztítok és ropogós-kopogósra szárítok aszalóban illetve 50 fokos, kicsit nyitott sütőben, vagy tüllel letakarva a napon. Aprítóval mindent leaprítok, összekeverem, üv...

Elkészítési idő: 3 óra +
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk