½ tk koriandermag, 1 tk római kömény, 1 tk fehér bors (egész), 2 tk fűszerpaprika (édes), 2 tk kurkuma, 1 tk őrölt gyömbér, 2 tk fokhagyma granulátum, 1-1 tk rozmaring, kakukkfű, tárkony, majoranna, ½ tk cayennebors
1. A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm (lehet, kávédarálóban is megőrölni).
2. Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem, és egy légmentesen záródó dobozba, vagy üvegbe teszem.
3. Két-három hónapig használható.
1. A hozzávalókat, célszerű bioboltban beszerezni.
2. Grillcsirkéhez, csirkesülthöz használjuk.
3. Ez a fűszerkeverék, használható pácnak is. Egy púpos evőkanálnyi fűszerkeveréket, egy deci olívaolajjal, és egy citrom levével elkeverem.
4. A húsra dörzsölve, minimum egy óráig hagyom a húst pácolódni.
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűA lilahagymát és fokhagymátapróra felkockázzuk, majd olivaolajon lassú tűzön lefedve puhítjuk. Ezalatt hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfüvet és a babérlevelet és egy kis kocka gyö...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. A megmosott levelet apróra vágjuk, sóval elkeverjük (5 evőkanálnyi zöldhöz 1 evőkanálnyi sót adjunk), kis üvegekbe szorosan betömjük, a tetejére is sót hintünk, lekötjük és hűvö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz