- 0,5 kg lilahagyma
- 1 gyömbér kisebb gubója
- 1 narancs
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál fehérbors
- 4 evőkanál balzsamecet
- 3 marék barnacukor
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 teaskanál római kömény
- 1 evőkanál só
- 3 db koktélparadicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olivaolaj
A lilahagymát és fokhagymátapróra felkockázzuk, majd olivaolajon lassú tűzön lefedve puhítjuk. Ezalatt hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfüvet és a babérlevelet és egy kis kocka gyömbért. Fél óra után beleöntjük 1 narancs levét, reszelünk bele héját és a balzsamecetet beleöntjük. Ezután hagyjuk rotyogni még egy óráig. A vége előtt 10 perccel hozzátesszük a szilvalekvárt. Sterilizált üvegbe tesszük és a jó chutney legalább 1 hetet érik.
Chilipaprikát is lehet beletenni vagy több gyombért a pikánsabb íz kedvéért.
Öntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm (lehet, kávédarálóban is megőrölni). 2. Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket alapos tisztítás, mosás után húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. Összekeverjük a sóval, és azonnal az üvegekbe rakjuk. Celofánnal lekötjük, az éléskamrába a h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szemes hozzávalókat mozsárban vagy őrlőgépben porrá aprítom, fűszeres üvegbe töltöm. Előre elkészíthető, így a karácsonyi sütés idején gyorsan hozzáférhetünk. Tehetünk még hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz