1 kg sárgarépa, 1 kg fehérrépa, 1 kg magozott paprika (piros-fehér), 20 dkg karfiol, 20 dkg vöröshagyma, 40 dkg zellergumó, 20 dkg paradicsom, 20 dkg karalábé, 2 nagyobb fej fokhagyma, 1 cs petrezselyemzöld, 50 dkg só
A zöldségeket alapos tisztítás, mosás után húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. Összekeverjük a sóval, és azonnal az üvegekbe rakjuk. Celofánnal lekötjük, az éléskamrába a helyére tesszük. Akinek nincs jó hűvös éléskamrája, a két celofán közé tegyen nátrium-benzoátot.
A zöldségeket alapos tisztítás, mosás után húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. Összekeverjük a sóval, és azonnal az üvegekbe rakjuk. Celofánnal lekötjük, az éléskamrába a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2,5 kg uborka 2 csomag kapor 1 fej fokhagyma 1 nagy hagyma csombor(borsikafű) fekete szemesbors mustármag ízlés szerint 5 babérlevél 2-3 db öreg krumpli só (ahány liter...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A borsot és a koriandermagot egy kőmozsárban összetöröm, hozzáadom a többi alapanyagot is, és elkeverem. Ledarálhatjuk, egy tiszta kávédarálóban is a fűszer keveréket. 2. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustármagokat pirítsuk meg közepes lángon egy serpenyőben, addig, amíg pattogni nem kezdenek. Vigyázzunk, meg ne égjenek. Tegyük a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű