menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér vagy félbarna búzakenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 2/3 dl víz és tej kb. fele-fele arányban, 2 ek olvasztott vaj vagy étolaj, 8 dl rétesliszt (lehet teljes kiőrlésű búzaliszttel vegyesen), 2 tk só, 2 ek cukor (lehet barna), 1 tk porélesztő, ízlés szerint 1-2 tk magféle (lenmag, tökmag, napraforgómag stb.)

Elkészítés:


1. A hozzávalókat bedobáljuk a gépbe (a folyadékot mindig alulra), beállítjuk fehér kenyér sütésére és már csak várni kell, hogy kisüljön a ropogós finomság.

2. A mennyiségeket pontosan mérjük!

3. Ha beesne a közepe, kicsit kevesebb folyadékkal, semmiképp sem túl sok élesztővel, esetleg egy kicsit több sóval próbáljuk legközelebb!

Fehér vagy félbarna búzakenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

1. Az összes hozzávalót összekeverjük pár perc alatt, és lefedve otthagyjuk. (Célszerű este elkészíteni). 2. 12 óra múlva lisztezett deszkára borítjuk, és borítékformában egymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nóra
Töltött kenyér
Töltött kenyér

A kenyeret hosszában bevágjuk, kb. 1,5 cm-es csíkokban, úgy hogy nem vágjuk át. Minden oldalát meg kenjük vajjal és fokhagyma krémmel. Fel szeleteljük a hozzá valókat. A résekbe...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szárított kovász újraélesztése
Szárított kovász újraélesztése

Első lépésként egy kis tálba szórok két kanálnyi szárított kovászt. Nem szoktam ledarálni,mert vékony lapokat készítek,így felesleges.Leöntöm annyi langyos vízzel,h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ani
Jénaiban sült teljes kiőrlésű kenyér
Jénaiban sült teljes kiőrlésű kenyér

A fentieket jól össze kell dolgozni, sok dagasztást nem igényel, csak sima, jól eldolgozott tészta legyen. Viszonylag lágy állagú lesz. (A bögrénk 2,5 dl-es.) Az tésztát ezután 5-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk