3 2/3 dl víz és tej kb. fele-fele arányban, 2 ek olvasztott vaj vagy étolaj, 8 dl rétesliszt (lehet teljes kiőrlésű búzaliszttel vegyesen), 2 tk só, 2 ek cukor (lehet barna), 1 tk porélesztő, ízlés szerint 1-2 tk magféle (lenmag, tökmag, napraforgómag stb.)
1. A hozzávalókat bedobáljuk a gépbe (a folyadékot mindig alulra), beállítjuk fehér kenyér sütésére és már csak várni kell, hogy kisüljön a ropogós finomság.
2. A mennyiségeket pontosan mérjük!
3. Ha beesne a közepe, kicsit kevesebb folyadékkal, semmiképp sem túl sok élesztővel, esetleg egy kicsit több sóval próbáljuk legközelebb!
1. Az összes hozzávalót összekeverjük pár perc alatt, és lefedve otthagyjuk. (Célszerű este elkészíteni). 2. 12 óra múlva lisztezett deszkára borítjuk, és borítékformában egymá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kenyeret hosszában bevágjuk, kb. 1,5 cm-es csíkokban, úgy hogy nem vágjuk át. Minden oldalát meg kenjük vajjal és fokhagyma krémmel. Fel szeleteljük a hozzá valókat. A résekbe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként egy kis tálba szórok két kanálnyi szárított kovászt. Nem szoktam ledarálni,mert vékony lapokat készítek,így felesleges.Leöntöm annyi langyos vízzel,h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fentieket jól össze kell dolgozni, sok dagasztást nem igényel, csak sima, jól eldolgozott tészta legyen. Viszonylag lágy állagú lesz. (A bögrénk 2,5 dl-es.) Az tésztát ezután 5-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű