2 pohár kockára vágott füstölt sajt (Karaván, Parenyica), 3 pohár kockára vágott főtt burgonya, apróra vágott zeller zöldje, 3 újhagyma apróra vágva, 2 lereszelt kemény tojás, sonka, majonéz, citromlé, só, bors
1. Ezeket egyberakjuk és összekeverjük. 1 pohár majonézbe 2 evőkanál citromlét, kevés sót és borsot keverünk, majd ráöntjük a salátára, és jól összeforgatjuk.
2. Egy órára betesszük a hűtőbe, majd retekszeletekkel, petrezselyem zölddel díszítve tálaljuk.
3. Lehet bele rakni apróra vágott sonkát 1 pohárral.
1 pohár = 3 dl, így 6-8 főre készül a saláta.
A tojásokat kettesével kis tálba ütjük, és felverjük, de csak lazán. A salsához egy másik tálban a fetát felkockázzuk apróra, és az olajos aszalt paradicsommal összekeve...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat tegyük vízbe, miután felforrt, zárjuk el és 10 percig hagyjuk benne. Pucoljuk meg, felezzük el és szedjük ki a sárgáját. Süssük meg a bacont, majd adjuk a tojássárgáj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tepertőt, hagymát, főtt tojást húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű