közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, 1 ek Kotányi sültcsirke fűszersó, étolaj, só
1. Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
2. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
3. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
4. 10-12 krumplihoz kb. 1 dl étolajat összekeverünk a fűszersóval.
5. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk ezzel az olajkeverékkel úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
6. Ezután a krumplikat még meg is sózzuk.
7. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
8. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat rakhatunk.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.
Elkészítettem egy adag hagyományos krumplipürét, és egy adaggal habzsákba töltöttem. Egy sütőlapra sütőfóliát terítettem, és a zsákból, különböző formában kinyomtam a pürét. Kise...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: Két óra. Elkészítés menete: Nem lesz olyan nehéz dolgod, mint amilyennek elsőre tűnik. A krumplit hámozd meg, vágd össze, majd enyhén sós vízbe főzd meg fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű