50 dkg hosszú metélt, 15 dkg gomba, fél fej vöröshagyma, 5-6 szál petrezselyem, 10 dkg reszelt sajt, vaj, bors, só
1. A hagymát reszeld le, s kevés vajon pirítsd sárgára.
2. Add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és a hagymával párold puhára.
3. Sózd, borsozd, add hozzá az apróra vágott petrezselymet.
4. Főzd meg a metéltet, add hozzá a gombát, esetleg még egy kis vajat, s forrón, reszelt sajttal megszórva tálald.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepesa krumplit sós vízben megfőzöm majd leszűröm és összetöröm hagyom kihűlni mikor kihűlt hozzáadom a többi anyagot és kisadagokat nyeles deszkára simítom é késsel kiszaggatom forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHústöltelék: A felaprított hagymákat megpirítjuk, rádobjuk a kis kockára vágott répákat, majd ezeket is megpirítjuk. Felönjük kis vízzel és néhány percig pároljuk őket. Rádobjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűa tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírjá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű