30 dkg marhahús, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma (közepes), 2 gerezd fokhagyma, 1 szál fehérrépa, 1 szál sárgarépa, 5 gomba, egy csésze zöldborsó, bors, pirospaprika, só
1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit.
2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt.
3. Meghintjük sóval és hozzáöntünk fél deciliter vizet.
4. Rátesszük a fedőt, magas lángon hevítjük.
5. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a kockázott burgonyát, zöldségeket, és feleresztjük vízzel.
6. Újramelegítjük, megfőzzük.
7. Ha csipetkét is szeretnénk beletenni, akkor azt a hőforrás elzárása előtt tegyük.
Az olajon a tarhonyát sűrűn kevergetve közepesen barnára pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot. Erre rádobjuk a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk, majd jöhet a zöldpaprika, ezt is...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket. Ha m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon dinszteljük a hagymát, majd mehet rá a megtisztított, rózsáira szedett karfiol. Néhány percig olajon pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és lefedve, lassú tűzön puh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű