40 dkg darált hús, 25 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, só, őrölt bors, pirospaprika
tésztához: 2 tojás, 4 közepes burgonya, 1 ek libazsír, 10 dkg liszt, só
tojás a kenéshez
1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel.
2. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót.
3. Jól összegyúrjuk.
4. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát.
5. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük.
6. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Kuktában a megmosott és lecsurgatott rizst vajon üvegesre futtatjuk, majd térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítőt és puhára pároljuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsból pörköltet készítünk, majd a levét leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kizsírozunk, s alulra vékony burgonyaszeleteket rakunk, amelyre sorban pörköltet, karikára vágott z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy tálba a darált húst, a tojást, sózzuk, fűszerezzük, majd keverjük össze. Készítsük el a töltelket: a hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apró kockára és pirítsuk me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű