75 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebből lehet 4 szem keserű mandula), reszelt citromhéj, 3 tojás
1. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést csinálok.
2. A langyos tejet elkeverem a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd a mélyedésbe öntöm.
3. Megszórom egy kevés liszttel.
4. A többi hozzávalót (egy fél tojást visszatartva) körben elosztom a liszten és az egészet meleg helyen lefedve kelni hagyom.
5. Utána az egészet sima tésztává gyúrom és újra megkelesztem.
6. Kétharmadából egy kenyér veknit formálok, a maradékból copfot fonok és a kenyérre teszem.
7. Tojással megkenem és közepes hőfokon egy óra alatt megsütöm
A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott f...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű---Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót.- --Beletesszük a cukrot. -Hozzáadjuk a szódabikarbónát. Az egészet jól összekeverjük -A liszt közepébe tesszük a kefirt. --Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű