3o dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 egész tojás, 5 ek tejföl, 2 ek cukor, 1/2 cs sütőpor, pici só
kenéshez: kakaó, cukor, víz
tetejére: 1 tojás sárgája
1. Fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk. Nekem kicsit puha volt, így tettem bele még egy pici lisztet.
2. Egy órára hűtőbe tesszük.
3. Hűtés után kettévesszük és kinyújtjuk a tésztát.
4. Cikkekre vágjuk és megkenjük a kakaó, porcukor és pici víz keverékével.
5. A cikkeket szélesebb végüknél kezdve kiflivé tekerjük.
6. Tetejüket megkenjük vizezett tojássárgájával.
7. Forró (18o-2oo fokos) sütőben 15-2o percig sütjük.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép táljába mérjük a több...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem a tésztát. A pihentetés után beleteszem a vajat, és alaposan kidagasztom. Meleg helyen megkelesztem (25...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA scali egy italiai kenyér. A sok szezámmagtől enyhén dió ízű, gyönyörű, hófehér, foszlós bélzetű kenyér, ami remek szendvicsek készítéséhez. Az elkészítése 2 lépésben történik....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű