0,5 kg karfiol, só, 1 ek zsír, liszt, 1 mk pirospaprika, 1 kk petrezselyem, 1 tojás, 1 dl tejföl
1. A karfiolt jól megmosva szedd szét rózsáira, s tedd gyengén megsózott, főzővízbe. Fedetlenül főzd puhára.
2. 1 evőkanál zsírból és egy csapott evőkanál lisztből csinálj hozzá szép piros rántást, szórd meg egy késhegynyi pirospaprikával, s végül tégy bele egy kávéskanál apróra vágott zöldpetrezselymet.
3. Főzz bele egy tojásból vert apró galuskát vagy rizst, s 1 dl tejfölre öntve tálald.
1. Még jobb, ha víz helyett csontlében főzöd.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, rádobjuk a kockázott zöldségeket (kivéve karfiol) és pár percig dinszteljük. Sózzuk, öntünk rá egy kevés vizet és felforraljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA sűrített paradicsomot felkeverjük vízzel. A lisztet az olajon picit sütjük, majd felengedjük a paradicsomos vízzel (paradicsomlével), ízesítjük cukorral, csipet sóval, beledobju...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk az átmosott és felvágott káposztát, kissé átsütjük, majd felöntjük vízzel, beledobj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű