-15 dkg füstölt tarja,
-15 dkg füstölt kolbász,
-4 dkg rizs,
-80 dkg savanyú káposzta,
-8 dkg zsír,
-3 dl tejföl, ,vagy 200 ml ( kis doboz ) főzőtejszín
-1 fej vöröshagyma,
-1 gerezd fokhagyma,
-só, törött bors
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, bele keverjük , a megmosott és kis kockákra vágott füstölt húst.+ a karikára vágott kolbászt ,megszórjuk, egy kis törött borssal , és , gyakori keverés közben pirítjuk
Ha a savanyú káposzta sós vagy túl savanyú volna, egy kissé kimossuk, de a levéből félreteszünk.
Ha a kész leves nem elég savanyú, hozzáadunk ebből a léből.
A savanyú káposztát háromnegyed részig puhára főzzük , majd hozzáadjuk a pirított kolbászt ,füstölt tarja keveréket , és tovább főzzük. Közben a megmosott rizst is .
-Ha a hús és a rizs is megpuhult, behabarjuk a levesbe a tejfölt. Egy kicsit még forraljuk. Ha szükséges még sózzuk, esetleg a káposztaléből adunk hozzá és még néhány percig főzzük. A levesnek savanykásnak, és kissé zsírosnak kell lennie
1. Az olajban apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, beletesszük a zúzát és az aprólékot, megszórjuk pirospaprikával, vízzel felengedjük és megsózzuk. 2. Amikor a hús félig m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrumplit kockakra vagom A sargarepat es a paprikat felszeletelem A hagymat aprora vagom Egy fazekban keves olajat ontok,es a hagymat uvegesre parolom Hozzateszem a sargarepat,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1A húsleves alapot feltesszük forrni. Brokkoli krémleves recept II. 2Közben rózsáira szedjük a brokkolit. A nagyobb rózsákat felezzük, majd folyóvíz alatt megmossuk. Brokkoli kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. 2. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. 3. A megpirult szalonnát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű