1kg főtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz
1. A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot.
2. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal.
3. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom.
4. Belecsomagolom a lecsepegtetett, leszárított főt sonkát és további 20 percig kelesztem.
5. A tetejére lyukakat csinálok (hogy szét ne vesse a sonkából elpárolgó gőz) és forró sütőben szép pirosra sütöm.
6. Hidegen felszeletelem.
A receptet a http://www.limarapeksege.hu/2010/04/csaszarzsemle-reggelire.html linken lehet megtalálni.
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézElkészítés: Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojás sárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat kikeverjük a cukorhelyettesítővel és a tojással, majd beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket is. Összekeverjük/gyúrjuk és folfackba 1 órára hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű