menu

Családireceptkönyv.hu

Kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt (lehet vegyesen is, nálam most 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétes liszt), 3 dkg élesztő, 3 dkg margarin (olvasztva), 2 kanál tejföl, 1,5 dl tej, 1 dl víz, 1 tk só, 1 tk cukor, szezámmag

Elkészítés:


1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk.

2. Dagasztjuk.

3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom.

4. Négyzetre nyújtom a tésztadarabokat, egyenként felcsavarom majd meghajtom.

5. Mehetnek szépen sorban a szilikonos sütőlapra.

6. A sütőt előmelegítem, közben pihennek a kiflicskék.

7. Megszórom őket szezámmaggal (lenmaggal, mákkal is lehet), megspriccelem vízzel és negyed óra múlva mehetnek sülni, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon.

8. A sütőbe érdemes betenni egy tálkában vizet, a gőz jót tesz a kifliknek.

9. Akkor vannak készen, ha szép aranybarnák, és az aljukat kopogtatva kissé kongó hangot hallunk.

Kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mini sajtos bagettek (Limara)
Mini sajtos bagettek (Limara)

Aki használ öregtésztát, annak természetesen azzal ajánlom ezt a péksüteményt is. 20-25 dkg öregtészta kell hozzá, de az élesztőt így csökkenteni kell 1-1,2 dkg-ra. A receptben fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Morva kalács
Morva kalács

60 dkg lisztet, elkeverek mokkáskanál sóval, teszek bele fél dl olajat, 1 tojássárgáját, majd kidolgozom kb 3,5 dl langyos cukrozott tejben felfuttatott 5 dkg élesztővel. Hagyom a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rongyos kifli
Rongyos kifli

A langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes zsemle
Gluténmentes zsemle

A hozzávalókat, robotgép segítségével, homogén tésztává dolgozzuk, kb. 10 perc alatt. A keverőtálban letakarjuk és további 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután olajos kézzel gombócok...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk