50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 ek olaj, 2 tk só, 1 tk cukor, 2 dl tej, 2 ek tejföl, + a tetejére szezámmag és picike tej
1. A kenyérsütő gép segítségével a hozzávalókból kelt tésztát készítettem. Pontosabban a gép kidolgozta, aztán egy enyhén lisztezett tálba kitettem a gömböcöt, letakartam és hagytam duplájára nőni.
2. Óvatosan átgyúrtam, 80 dkg-ot nyomott, tíz kiflicske lesz belőle.
3. A gombóckákat egyenként négyzet alakúra nyújtottam, majd keresztbe felcsavartam, kicsit meghajlítottam. sütőlemezre téve megkentem pici langyos tejjel és megszórtam szezámaggal.
4. Letakartam és hagytam még fél órát pihenni.
5. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sültek meg.
6. Még forrón megspricceltem őket egy kis vízzel, hogy fényesek legyenek.
Az élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Ha felfutott mindent egy tálba öntünk és összegyúrjuk. Hagyjuk egy órát pihenni amíg megkel. Közben a töltelékhez kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magvakat és dióféléket keverd össze egy nagyobb tálban a sütőporral és a sóval. 2. Add hozzá a meleg vizet és a kókuszzsírt. Gyúrd össze alaposan a masszát, majd pihentesd 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd a langyos vizet. Jó alaposan összedolgozzuk. Egy kiolajozott tálba helyezzük, amit l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz