50 dkg tönkölybúza liszt, 5 dkg vaj v. margarin, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 2 kk só, 1 kk cukor
1. Az élesztőt, a tejjel, a cukorral és kevés liszttel felfuttattam, majd mindent a kenyérsütő gépbe tettem és dagasztás, pihentetés, dagasztás, kelesztés programra kapcsoltam.
2. Amikor megkelt a gépből kivettem és kör alakúra nyújtottam, majd 8 egyenlő részre vágtam.
3. Az egyes darabokat a hosszabbik részüknél fogva föltekertem és egy tepsibe tettem.
4. Ismét hagytam kelni, majd lekentem tejjel elkevert tojássárgájával és hideg sütőbe tettem be sülni.
5. A sütőt 160 fokra állítottam és így sült kb. 35 percig.
Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 6 egyenlő részr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy zárható tálban vagy konyharuhával lefedve kb. 15 percre 50 fokos sütőbe tesszük. Ezalatt a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha a liszt már kézmeleg a hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles tésztát felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, majd kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a kis tésztan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű