menu

Családireceptkönyv.hu

Körözöttel töltött zöldpaprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek mustár, 1 ek őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, köménymag, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


1. A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük.

2. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és köménymaggal fűszerezzük.

3. Néhány evőkanálnyi sörrel jól kikeverjük.

4. A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel kiöblítjük és lecsöpögtetjük.

5. A körözöttet jó szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra, behűtjük.

6. Tálaláskor a töltött paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk minden szeletre egy-egy ringlit helyezve, salátalevelekkel bélelt tálra tesszük.

Körözöttel töltött zöldpaprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ

A bacont felszeleteljük és kiolvasztjuk. A kolbászhúst a fűszerekkel, az apróra vágott zsályával, az áttört fokhagymával, valamint a bacon kockákkal összegyúrjuk. Vastagabb henger...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Libazsiros tojáskrém
Libazsiros tojáskrém

A zsirt felmelegitjük és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott újhagymát,összezúzott fokhagymát és kihűtjük.A keményre főtt tojásokat apróra összedaraboljuk 4 darab sárgája kivéte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkatekercs körözöttel töltve
Sonkatekercs körözöttel töltve

1. A túrót villával alaposan összetörjük. 2. Hozzákeverjük a margarint, a tejfölt, a fűszereket, és beleaprítjuk a petrezselymet. Pirospaprikánál nem írtam mennyiséget, annyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemáj pástétom tojással
Csirkemáj pástétom tojással

A szétszedett csirkemájat az olajon lepirítom, majd a megtisztított és zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és mustárral fűszerezem. Hagyom, hogy kihű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk