50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 ek olaj, 0,5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 tk só
töltelék: kb. 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl
tetejére : kb. 20 dkg reszelt sajt, tojássárgája
1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze.
2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.
3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral.
4. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
5. Ha megkelt a tészta osszuk el 10 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbász karikákat.
6. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.
7. Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és egy éles késsel vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2 – 2 cm azért megmaradjon.
8. Hagyjuk még egy 15 – 20 percet kelni a csónakjainkat.
9. Ezután kenjük le őket tojássárgájával, majd a bevágásokat bőven szórjuk meg reszelt sajttal.
10. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.
Egy csatos tortaformát kibéleltem sütőpapírral és a tésztát bele-szabtam. Alulra raktam a medvehagymaleveleket és ráöntöttem a közben összekevert tejszínes-tejes-tojásos-reszelt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 - A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk. 2 - Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk. 3 A felhevített...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csak összekeverem, kis darabokat csípek belőle, lángos alakúra formázom és forró olajban kisütöm. A töltött lángoshoz ketchuppal megkentem a tésztát, párizsit és saj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsomómentesre keverni, majd forró serpenyőben kisütni! (elvileg nem kell alá olaj...)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű