40 dkg konzervkukorica, 1 nagy fej lila hagyma, 4 tojás, 2 pár virsli, 2 dl tejföl, l ek mustár, 1 cs petrezselyem, só, 1 kk cukor
1. A kukoricát lecsöpögtetjük és az apróra vágott lila hagymával, összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott, főtt tojásokat meg a fölkarikázott virslit.
3. A tejfölt a mustárral, kevés sóval és cukorral simára keverjük és a virslis kukoricára öntjük.
4. Fölaprított petrezselyemmel bőven megszórva adjuk asztalra.
A káposztát csíkokra szeljük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a káposztát is óvatosan hozzáadjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajjal átkeverve hűlni hagyjuk; ez utóbbi megakadályozza az összetapadást. Mártást készítünk egy nagyobb tálban a majonézből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felforralt, sós vízbe öntsük bele a bulgurt, lefedve hagyjuk állni 20 percig, ezalatt a bulgur magába szívja a vizet. Ezalatt aprítsuk fel a zöldségeket. A mentát minél apróbbr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű