egy csirkemell, 0,5 doboz kukoricakonzerv, 3 szál zöldhagyma, 3 zöld alma, 10-15 dkg edami sajt, 1 tojásból házi majonéz, só, fehér bors
1. A csirkemellet fűszerezzük, és kevés olívaolajon megsütjük, majd amikor kihűlt kockára vágjuk.
2. A sajtot apró kockára vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük, és a hagymát felkarikázzuk.
3. Az almákat meghámozzuk, a csumáját kivesszük, és kis kockára vágjuk.
4. A felvágott hozzávalókat egy tálba rakjuk.
5. Elkészítjük a majonézt, sóval, borssal ízesítjük és a húsos keverékkel összekavarjuk.
6. Néhány órát hűtőben állni hagyjuk.
A hagymaszeleteket tegyük egy kisebb tálba és adjunk hozzá lime-levet. Hagyjuk nagyjából 10 percig állni. A lime ez alatt az idő alatt megváltoztatja a nyers hagyma ízét. Tegyük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent jól összekeverünk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát,5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat ket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Ahogy a bevezetőben is említettem, ne főzzétek túl! Közben kevergessétek meg, majd alaposan szűrjétek le. Hagyjuk kihűlni. A mártáshoz ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű