30 dkg zöldborsó, 10 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 kk cukor, só, 1 cs petrezselyem
1. A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd az edényből kivéve lecsöpögtetjük.
2. A majonézt a tejföllel és a mustárral simára keverjük.
3. Sóval, cukorral ízesítjük.
4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldborsót és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Az olívabogyókból kiválasztunk 5 nagyobbat a testnek és 5 kisebbet a fejeknek. A nagyobbakat kettévágjuk (ez lesz a szárnya a pingvineknek). A répaszeletekből kivágunk egy-egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk, sós vízben felforraljuk, majd hideg vízzel lemossuk. A lemosott húst a nagyobb darabokra vágott vöröshagymával, fokhagymával, vadfűszerrel, 3 dkg margarinnal...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd kanalazd a gépsonkaszeletek köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű